DV portgroup is not found in the inventory after creation

Just for documentation that may help somebody else. The other day, I’ve got the following error when I intended to create an Organization VDC network in vCloud Director:

“Cannot deploy organization VDC network  (4a0c24d9-9f10-442b-8cb0-0fa9e8ccf0c8)
– com.vmware.ssdc.util.LMException: DV portgroup dvs.VCDVSNet1-a82df557-76db-4e37-9de3-53f4167db22c is not found in the inventory after creation
– DV portgroup dvs.VCDVSNet1-a82df557-76db-4e37-9de3-53f4167db22c is not found in the inventory after creation”

Normally vShield manager is the first thing I would suspect, but in this case it wasn’t the cause. I looked into many things and everything seemed normal. By the way, vCD Director is a software solution and unexpected things may happen. I thought restarting vCloud Director service is a good idea and yes, it worked! Therefore, the solution for me was running this command in vCloud Director server:

service vmware-vcd restart

Of course it may not fix the issue in your case. If it doesn’t help, look into VCD Cells page in cloud administrator console to see if there is an error message that maybe useful. Also, reconnecting vCenter is recommended.

p.s – VMware technical support told me to look into vCenter to monitor its CPU and memory usage. That’s a good point to be considered if everything else is okay and it’s not a configuration issue I believe. Also, database server may be slow not being able to return the result of a query in an acceptable time.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s